Yumurtalıklarım az çalışıyor az yumurta üretiyor diyorsanız
Yumurtlama problemi nedir ? Yumurtlaması az olan kadınlar kulübü hamilemiyim de çare buluyor. Yumurtlama neden az olur. Neden yumurtalarım az oluyor ?
Yumurtlama problemi nedir ? Bir kadının hamile kalabilmesi için sağlıklı bir üreme sistemine sahip olması gerekir. Düzenli olarak adet gören kadınlarda iki adet döneminin ortasın da yumurtlama gerçekleşir. Yumurtlama olmazsa gebelik elde edilmez. Gebeliğin oluşabilmesi için kadının sağlıklı yumurta yapması erkeğinde sağlıklı sperme sahip olması gerekir. Yumurtlama nın gerçekleşmesi ile sağlanan ilişki sonrası sperm ve yumurta buluşur ve gebelik oluşur. Yumurtlama döneminden bir kaç gün önce ilişkiye girerseniz hamile kalma şansınız yine vardır. Bunun nedeni spermin rahimde bir kaç gün yaşamasıdır.
Bazı kadınlarda yumurtlama problemi görülebilir. Bu durum gebe kalmayı engelleyebilir, zorlaştırabilir. Daha önce belirttiğimiz gibi gebeliğin oluşması için sağlıklı kaliteli yumurtaya ve sperme ihtiyaç vardır. Bunlarla ilgili herhangi bir problem olursa gebe kalmanız zorlaşabilir. Kadınlarda yumurtlama probleminin başında polikistik over sendromu gelmektedir. Bir diğer sorun ise yumurtalıkların çok yavaş çalışmasıdır. Halk arasın da yumurta tembelliği olarak bilinen bu durum gebe kalmayı zorlaştırabilir. Neyseki bu problemlerin tedavisi vardır. Yardımcı üreme teknikleri ve ovülasyon tedavileri ile çiftler bebek sahibi olabilmektedir.
Yumurtlama problemi yaşayanlarda adet düzensizliği, tüylenme , aşırı kilo ve stres gözlemlenmektedir. Yumurtalıkların yavaş çalışması verimi düşürür. Bu nedenle hamile kalamayabilirsiniz. Yaşam şekliniz, beslenmeniz ve vücut ağırlığınızda durumla yakından alakalıdır. Fazla kilolarınız varsa bir diyetisyen eşliğinde bu kiloları verin, sağlıklı beslenin, stresten kaçının, sigara içiyorsanız bırakın ve ehr gün düzenli egzersiz yapın.
Yumurtlama problemi yaşıyorsanız İbrahim saraçoğlunun incir kürünü mutlaka uygulayın. Ayrıca şunları da yapabilirsiniz. Yumurtlama tarihine kadar hayıt meyvası çayı için. Günde 1 fincan olacak. Yine günde 1 fincan adaçayı için. Sabahları aç karnına diyabetiniz yok ise bal,tarçın tozu, karanfil tozu, kara çörek otu tozu , arı poleni ve arı sütünden olan karışımdan günde 1 kaşık yiyin. Bu kür yumurtlamanızı sağlayacaktır. Hergün düzenli olarak incir , fındık tüketin. Kahvaltıda mutlaka yumurta ve zeytin tüketmeye özen gösterin. Geceleri mutlaka 1 bardak süt için. Unutmayınki sağlıklı beslenmenin vücudumuz üzerinde olumlu etkileri vardır. Sağlıksız beslenmede genel sağlımızı olumsuz etkilemektedir.
Yumurtlama probleminiz varsa gebe kalmanızın biraz zor olacağını belirtmiştik. Doktorunuz size yumurtlamayı sağlayacak ilaçlar reçete edebilir. Yumurtlama tedavisinde genelde klomen kullanılır 3-6 ay kadar klomen tedavisi görebilirsiniz. Klomen yumurtalıklarınızı uyararak yumurta yapmanızı sağlayacaktır. Yumurtalarınızın çatlaması için yumurta çatlatıcı iğne de verilebilir. 3-6 boyunca tedaviden olumlu yanıt alınmazsa aşılama yada tüp bebek tedavisi uygulanabilir. 1 yıldır düzenli ilşkiye rağmen hamile kalamıyorsanız mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmeniz faydanıza olacaktır.