Lohusa humması kadınlar kulübü hamilemiyim'de

Lohusa humması nedir nasıl tedavi edilir doğum sonrası hastalığı olan lohusa humması hakkında bilgiler. Bu hastalığın başlıca sebepleri tedavi yöntemlerini sizler için bu yazımızda bir araya getirdik.
Lohusa humması kadınlar kulübü hamilemiyim'de
Heyecanlı gebelik süreci bitti artık lohusasınız. Lohusalık ta anne adayı kendine çok iyi bakmalı ve dikkat etmelidir. Anne adayı bir çok enfeksiyon ve hastalıklara maruz kalabilir .Bu hastalıklar dan biri de lohusa humması. Loshusa humması genellikle düşük yapanlar da yada doğum sonrası anne de görülen ateşli bir hastalıktır. Lohusa humması ile ayrıntılı bilgiler yazımızın devamın da..
Doğum Sonrası Bilmeniz Gerekenler
Gebelik 40 hafta süren bir süreçtir. Bazı gebelikler 41-42. haftayı da bulabilir. 41 ve 42 haftalardan önce de doğum bazı koşullardan dolayı erken başlayabilir. Normal doğum aralığı genelde 37 ve 40 hafta olarak tanımlanır. Gebelik süresince anne adayı bir çok duygu durumunun yanında fiziksel değişimler yaşayacaktır. Doğuma yaklaştıkça kaygısı ve heyecanı artacaktır.Doğum olayı kadın için büyük bir lütuftur. Canın dan can dünyaya getirmektedir. Doğum sırasında çekilen ağrılar annenin bebeğine kavuşmasıyla son bulur. Artık bebeğine kavuşmanın mutluluğu içindedir anne. Doğum sırasın da kirli aletlerin kullanılması, kirli ve dezenfekte edilmeyen eller kullanılan bezler anne adayının sağlığını tehdit edebiliyor. Özelliklede rahim hastalıklarına enfeksiyonlara davetiye çıkarabiliyor. Anne de görülen enfeksiyonlar genellikle iltihap kaynaklı olup ,yüksek ateş ve sıtmayla kendini gösterebiliyor.
Doğum sonrası adet düzensizliği neden olur ?
Doğum sonrası bir çok bayan da adet düzensizliği görülebilmektedir. Bu durum bayanları endişelendirdiğin den doğum sonrası adet düzensizliği hakkın da bu makaleyi hazırladık. Doğum sonrası adet düzensizliği normalmidir, doğum sonrası adet düzensizliği neden olur ? Tüm ayrıntılar yazımızın devamın da..Yeni doğum yapmış lohusalara refakat edecek birileri mutlaka her daim olmalı. Böylece hem anneyi hem bebeği yakından takip edebilir, ihtiyaçları da giderebilirsiniz. Yeni doğum yapmış lohusaların , doğum esnasında üreme organı bakteriyel enfeksiyonlara maruz kalabilir. Enfeksiyon iltihap vücudun diğer yerlerine geçebilir. Tehlikeli bir durum olan karın içi iltihabı gerçekleşebilir.Bu çok tehlikeli bi komplikasyondur.
Lohusa humması belirtileri şunlardır:
Uzmanlar lohusa hummasını ciddi bir sorun olarak görüp ele almaktadır. Lohusa humması olan annede
- yüksek ateş ,
- halsizlik,
- sıtma ,
- hızlı nabız,
- şiddetli nefes alıp verme,
- kusma,ishal,
- karın ve bacak ağrıları gibi belirtiler baş gösterir.
Bu belirtileri yaşayan anne adayını zaman geçirmeden mutlaka hekime götürmek gerekir. Lohusa humması ciddi bir komplikasyon olup tedavisi de oldukça basittir. Genellikle antibiyotik tedavisi uygulanır hastaya..
Doğum sonrası hangi sorunlar görülür ?
Normal koşullarda doğum olayı genellikle 38-41 . haftalarda gerçekleşiyor. Bazı nedenler den dolayı erken doğum da olabilmektedir. Hamileliğin devamında risk oluşturabilecek durumlar olursa ve bebeğin akciğerleride gelişmiş ise bebeği doğrutma eylemine karar verilir.Lohusa humması evde tedavi edilecek bir durum değildir. Yukarda saydığımız belirtiler baş gösterdiği taktirde mutlak surette hekime gidilmelidir. Uzmanlar bir çok seminerde anne adaylarını bu konularda uyarmaktadır. Lohusa humması bağışıklık sisteminizi direncinizi düşürebilir. Bu konuda yanınızda bir refakatçiniz olmasa bile siz kendi kendinizi takip edip dikkatli davranın. Hastalığın tanı ve tedavisi vakit kaybetmeden zamanın da yapılması gerekir. Lohusa humması hakkında ki bilgileri okudunuz. Konuyla ilgili sorularınızı bu başlık altından sorabilir,en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.