Hamilelikte burun tıkanıklığına ne iyi gelir işte bilmeniz gerekenler bunlar
Hamilelikte burun tıkanıklığı hamile kadınlar kulübü - Hamilelikte burun tıkanıklığına ne iyi gelir bu burun tıkanıklığı neden olur tuzlu su kullanmak işe yarar mı ne zaman başlar ne zaman geçer hamilelikle alakası var mı tat alamama ve koku alamama ile birlikte nefes darlığı yapar mı işte bilmeniz gerekenler.
Hamilelikte burun tıkanıklığına ne iyi gelir işte bilmeniz gerekenler bunlar
Hamilelikteki burun tıkanıklığı nezle olmaksızın ortaya çıkıyor ve anne adaylarının tamamını ciddi şekilde rahatsız ediyor. Peki bu burun tıkanıklığında bizler neler yapmalıyız. Hasıl bir yol izlemeliyiz ? Nelere dikkat etmeliyiz ? Bu yazıda bu konuyla alakalı yararlı bilgiler ve yapılacakları bulabileceksiniz sevgili hamilemiyim.org kullanıcıları.
HAMİLELİK NEZLESİ BURUN TIKANIKLIĞI NEDİR NASIL OLUR NASIL GEÇER ?
Burun tıkanıklığının olduğu bu duruma “hamilelik nezlesi”, “hamile nezlesi” veya “hamilelik riniti” adı verilir. Hamilelik nezlesi genellikle hamileliğin son 6 haftasında veya 2 ayında ortaya çıkar ve başlangıcından iki hafta kadar sonra belirtiler tamamen ortadan kaybolur. Ancak bazı hamilelerde tüm gebelik dönemi boyunca burun tıkanıklığı olabilir ve hatta doğum sonrası bir süre devam edebilir.
Hamilelikte burun tıkanıklığına ne iyi gelir neden olur tuzlu su işe yarar mı ?
Hamile nezlesinde burun tıkanıklığı ile birlikte genellikle burun akıntısı da olur. Burun tıkanıklığı nedeniyle gece ağız solunumu yapıldığından boğazda kuruluk oluşur. Ayrıca beraberinde gece nefes alınamıyormuş hissi, öksürük ve uykusuzluğa yol açabilir. Mukoza şişmesi ve sonuçta sinüs boşluklarının havalanmasında azalmaya bağlı olarak baş ağrısı da gelişebilir.
Hamilelikte kanama neden olur ? Her kanama düşük belirtisi midir ? Bilmeniz gerekenler
Hamilelikte kanama neden olur gebelikte kanaması olanların bilmesi gerekenleri Prof.Dr.Selman Laçin sizler için anlattı. Hamilelik sürecinde her türlü kanamayı dikkate almanız gerekiyor. İşte bilmeniz gereken önemli hususlar.Hamilelik döneminde artış gösteren ve bir annelik hormonu olan östrojen, burun içerisini döşeyen dokuların şişmesine katkıda bulunur, Ayrıca burunda salgı artışını da tetikler. Bunun dışında annelik döneminde vücuttaki kan dolaşımının hacminin artması da kan damarlarının genişlemesine ve burun mukozasının şişmesine neden olur. Bu olayda diğer annelik hormonlarının da rolü olabilir. Bunların sonucunda gelişen burun tıkanıklığı hamilelik nezlesinin temelini oluşturur.
Hamilelik nezlesi sinüzitle veya diğer hastalıklarla karıştırılmamalıdır. Sinüzit veya gripte burun tıkanıklığı dışında iltihabi burun akıntısı, halsizlik, ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı gibi belirtiler birlikte görülür. Alerjik nezlenin belirtileri arasında ise gözler, burun ve boğazda kaşıntılar ve hapşırmalar bulunur. Hastanın daha önceden şikayetlerine neden olan toz veya polen gibi alerjenlere hassasiyeti hamilelikte artabilir. Bu tür bir durum ile karşı karşıya kalan kadınlarımızın burun spreyi kullanmamaları doğal yollara başvurmaları son derece önemlidir. Tuzlu su ile burunlarının her deliğinde iki üç defa çekim yaparak açılma sağlamaları gece rahat yatmalarını sağlayabilir.
Hamilelikte başın sol tarafında ağrı
Hamilelikte ve gebelikte baş ağrısı başın sol ve sağ tarafında ağrı neden olur ? Gebelikte başım çok ağrıyor bu baş ağrısı hayatımı olumsuz yonde etkiliyor diyen anne adaylarına, baş ağrılarını sebepleri ve bu baş ağrılarını dindirecek yöntemleri yazdık.HAMİLELİK NEZLESİNDE NE GİBİ ÖNLEMLER ALINABİLİR?
Hamile nezlesi özellikle yatar pozisyonda rahatsızlık vericidir. Bu nedenle başın yükseltilmesi burundaki dolgunluğu (konjesyonu) azaltabilir. Bol sıvı alımı boğaz belirtilerinin rahatlamasını sağlar, boğaz-burun salgılarının yoğunlaşmasını-kurumasını önler.
Sıcak banyo ve buhar solunması burun tıkanıklığını rahatlatabilir. Yürüyüş ve bazı hafif egzersizler iyi gelir. Tuzlu su spreylerinin tekrarlanan kullanımları, burun mukozasını büzüştürebilmeleri nedeniyle ve burnun mekanik olarak temizlenmesine yardımcı olduklarından oldukça faydalıdırlar.
Burun kanadını genişleten bantlar, buruna hava girişini artırdıklarından yararlı olabilir. Ayrıca nemlendirme cihazları da kullanılabilirler ancak bunların mikrop barındırabilen sıvı haznelerinin ve filtrelerinin temizliğine gereken özen gösterilmelidir. Sigara dumanı, tozlu ortamlar, hava kirliliği ve ani ısı değişimleri burun işleyişini olumsuz etkilediklerinden, tıkanıklığın artmasına neden olurlar. Bu tip ortamlardan uzak durulmalı ve engelleyici önlemler alınmalıdır.
HAMİLELİK NEZLESİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Hamileliğin ilk üç aylık dönemi bebeğin oluşum evresi olduğundan bu dönemde burun yıkama solüsyonları dışında herhangi bir ilaç kullanılması tercih edilmez. Bu dönemden sonra alınan önlemlere karşın burun tıkanıklığının devam ettiği ve sıkıntı veren durumlarda, burun açıcı veya ödem giderici spreyler doktor kontrolünde sınırlı olarak uygulanabilir.
Zorunlu kalındığında bazı akıntı kesici ve antialerjik ilaçlar kadın doğum uzmanının da görüşü alınarak uygulanabilir. Bazı burun-sinüs yıkama solüsyonlarının tekrarlayan uygulamaları, hamilelik nezlesinin yönetiminde oldukça etkili ve güvenlidir.
Her şeye rağmen burun tıkanıklığı devam ediyorsa ve geçmiyorsa, belirtilerin nedeninin başka hastalıklar olabileceği akla gelmelidir. Kemik eğriliği veya burun eğriliği olarak bilinen septum deviasyonu dışında, konka şişmesi ve sinüs hastalıkları da anatomik daralmalara neden olarak burun tıkanıklığı yapabilirler. Bu sorunların varlığına hamilelik nezlesi de eklendiğinde durum daha fazla rahatsız edici olabilir. Hamilelik sonrası dönemde bu sorunların tedavisine gidilmesi gerekebilir.
HAMİLELİKTE BURUN TIKANIKLIĞI NE ZAMAN BAŞLAR ? NE ZAMAN GEÇER
Genelde hamilelik nezleleri durumu hamileliğin sonlarına doğru yani son iki ayında ortaya çıkacak ve kendiliğinden kaybolacaktır. Bazı hamilelerde ise hamileliğin başlangıcından gebelik bitene, doğum yapana kadar kadınlarımızda devam ettiği gözlemlenmektedir.
HAMİLELİKTE BURUN TIKANIKLIĞI VE TAT ALAMAMA KOKU ALAMAMA DURUMU OLABİLİR Mİ ?
Tabi ki evet burun tıkanıklığı ile birlikte burundan hava alamama durumlarında tadın ve kokunun gitmesi normaldir. Tuzlu su ile temizleme yaparak tadın ve kokunun tekrar geri gelmesini sağlayabilirsiniz. Elde bulunan imkanlar ile yaptığınız şeylerden sonuç alamaz iseniz lütfen doktorunuzla görüşünüz.
çiğdem
evleneli 9ay oldu we hamile kalamıyorum doktorada gittim tedavi gördüm hamile kalabilmek için olmuyo hiçbir sorun olmasına rağmen ne yapmam gerekiyo
çiğdem
son üç aydır regli günümden hep 5 gün önce olmaya we aşırı zayıflama başladım buayda karın we kasıklarımın arasında ağrı oluyo sıksık
admin
Hayatım bebek isteyen kişiler bir yıl ve daha fazla beklemek durumunda kalıyorlar. İşleri ve bebek olayını birazda oluruna bırakmanız gerekiyor. Olmuyorsa sürekli kafanıza takmanız da olmaz. Bir kere bebek isteyen bir anne adayının kesinlikle hayatından stresi çıkartıyor olması gerek. Madem sıkıntı yok o zaman yumurtlama günlerini takip edip birlikte olun eşinizle. Sevgiler.
BEBEK
merhaba ben adetim 3 gün geçmişte kan testi yaptırmıştım. beta hcg 246.80 çıktı ama ultrosonda kese bile görünmedi vajına ultrosonla bakılmadı karından bakıldı şimdi aradan 1 hafta geçti.. doktora ne zman gitmeliyim ki kese ve kalp atışı duyulur?
Beyza
Keseyi gebeliğin 5 ve 6cı haftalrında görürsünüz siz yinede gebeliğinizin seyri için doktor kontrolünde olun
BEBEK
teşekkürler.peki dr ne zaman gitmeliyim?? bu kan değerime göre hamileyimdir dimi.
tuğba
17.11.1983 doğumluyum en son adet tarihim 08.04.2013 b-hcg pazartesi günü 187 perşembe günü 431,78 çıktı nekadarlık gebelik oluyor acaba
gamze
En son adet tarihim 30-mart 2013 bugün yaptırdığım betaHCG sonucum 1000 kaç haftalık hamileyim?
gamze
En son adet tarihim 30-mart 2013 bugün yaptırdığım betaHCG sonucum 1000 kaç haftalık hamileyim?cevap bekliyorum.
Beyza
http://www.hamilemiyim.org/forum/threads/gebelik-haftas%C4%B1na-g%C3%B6re-beta-hcg-de%C4%9Ferleri.12/ bu linki inceleyin
Beyza
http://www.hamilemiyim.org/forum/threads/gebelik-haftas%C4%B1na-g%C3%B6re-beta-hcg-de%C4%9Ferleri.12/ bu linki inceleyin
gamze
benm adetim biteli 4 gün oluyor ama adet bittiği günden beri.bir bel ağrısı mide bulantısı ve 3 gündür geçmeyen bir karın ağrısı çekiyorum.şişkinlikte var.hamile olabilme ihtimalim nerdir.
Beyza
http://www.hamilemiyim.org/gebelik-hamilelik-haftasi-hesaplama burdan hesaplayın
cyprus
Beta hcg degerim 11.06.15 (aksam 6 da)298.79 13.06.15 (akşam 6 da ) 696.23 kaç haftalık hamileyim acaba