Hamilelerin yemesi gerekenler beslenme şekli ve beslenme listesi
Hamilelerin yemesi gerekenler beslenme şekli ve beslenme listesi nasıl olmalıdır ? Hamilelikte tüketilmesi gereken besinler içilmesi gereken çaylar, çocuklarınızın ve sizlerin daha sağlıklı bir insan olmasını sağlayacak önemli öneriler.
Hamilelerin yemesi gerekenler beslenme şekli ve beslenme listesi nasıl olmalıdır ?
Neder bir türlü hamile kalamıyorum sorusunun en belirgin ve bilimsel cevabı hiç şüphesiz beslenme şekli sevgili hanımlar. Beslenmenin yaşam döngüsü ve doğurganlık ile ilintili olduğunu belirtmek istiyoruz. Gelişen teknoloji ile birlikte insan popülasyonuna yetmeyen yiyecek ve gıda ürünlerinin hızlı şekilde büyümesi ve mevcut insan nüfusuna yetmesi için GDO tüketimi dünyada hızla kullanılmaya ve artmaya devam ediyor. Bu kadar insan nüfusunu beslemek tabi ki kolay değil.
Neden bir türlü hamile kalamıyorum ?
Ben Neden Bir türlü Hamile Hamile Kalamıyorum sorularınıza cevaplar bulabileceksiniz. Evet Sevgili hamilemiyim.org kullanıcıları ve değerli misafirlerimiz. Bebek yapmaya karar verdiniz ve bir yıldır bebeğiniz olmuyor ise her türlü yöntemi denediğiniz halde, yemenize içmenize sigara ve alkol durumuna kadar herşeyi ince ince hesaplayıp yinede hamile kalamamışsanız bu sorunun nedenlerinin her halukarda incelenmesi gerekmektedir. Bir yıldan önce bebeği olmayan değerli anne adaylarınında bu süreyi göz önünde bulundurmalarını, erkenden yani üç beş ay olmayınca doktora gitmemelerini tavsiye ediyorum.Örneğin bir ayda yetişmesi gereken bir ürünün yetişme süresini kısaltarak 10 güne düşüren bu ilaçlar ve kimyasallar, ister istemez kadınlarımızın doğurganlığından tutun da her türlü hastalığa karşı davetiye çıkartmakta. Bu sebepten kadınlarımız artık eskisi kadar kolay hamile kalamıyorlar. Aşağıdan hamile kalmak istiyor iseniz sizlere tüketilmesi gereken yiyeceklerin listesini verdik. bu yiyecekleri tüketerek yumurtlamalarınızı arttırabilirsiniz.
Yumurtlamayı arttıran yiyecekler bitkileri biliyor musunuz ?
Tembel Yumurtalıklar Nasıl Çalıştırılır Yumurta geliştirici çatlatıcı besinler bunları sağlayan şifalı yiyecekler bitkisel çözümler ve daha fazlası Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de Sizleri bekliyorHiç düşündünüz mü ? daha önceden çevrenizde bu kadar kanser vakaların olduğunu hiç hatırlıyor musunuz ? Bunların tamamı besleme ile akala tabiki bizler büyük sıkıntılardan sonra hamile kalabiliyoruz. Artık çarşılarda pazarlarda ürünün organik ya da doğal olup olmadığını kendi kendimize sorguluyor, satıcılarına bu ürün organikmi diye soruyoruz. Olma dı alıyoruz koklama yöntemi ile bir şeyler çözmeye çalışıyoruz. durum gerçekten vahim. Nerde o bölündüğünde mahalleye kokusu yayılan salatalıklar, ekşiliğinden yenilemeyen domatesler....
Sayın Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu'nun hazırlamış olduğu hamilelik süresinde yenilmesi gerekenlerin yazıldığı beslenme ile ilgili bir bilgi var bir haber var bunu sizler ile paylaşmak istiyoruz. Hamilemiyim.Org olarak sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerken, sağlığın da artık ellerinizde ve dolayısı ile paraya bağlı olduğunu biliyoruz.
HAMİLEYKEN YENİLMESİ GEREKENLERİN LİSTESİ SABAH:
- 1 bardak süt,
- 1 yumurta,
- 1 dilim peynir,
- 1 orta dilim ekmek,
- 1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b
Hamileyken İçilebilen ve İçilemeyen Bitki Çayları
Hamileyken İçilebilen bitki çayları hangileridir Hamilelikte İçilemeyen Bitki Çayları kadınlar kulübü hamilemiyim'de
HAMİLEYKEN YENİLMESİ GEREKENLERİN LİSTESİ KUŞLUK VAKTİ:
- 1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek
HAMİLEYKEN YENİLMESİ GEREKENLERİN LİSTESİ ÖĞLEN:
- 1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
- 1 porsiyon pilav veya makarna
- 1 bardak ayran
- 1 porsiyon salata
- 1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve
HAMİLEYKEN YENİLMESİ GEREKENLERİN LİSTESİ İKİNDİ:
- 1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve
AKŞAM:
- 1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
- 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
- 1 bardak ayran,
- 1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek
HAMİLEYKEN YENİLMESİ GEREKENLERİN LİSTESİ GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.
SORU: Hamilelikte nasıl beslenilmeli
HAMİLELİKTE NASIL BESLENİLMELİ hamilemiyim.org kadınlar kulübünde tüm detayları sizler için yazdık.Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar
Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.
Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.
Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.
Hamilelikte Beslenmeye göre cinsiyet belirleme mümkün mü ?
Hamilelikte Beslenmeye göre cinsiyet belirleme mümkün mü ?Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.
UNUTMAYINIZ!
Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır.
Hazırlayan : Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kadın Hastalıkları ve doğum Ana Bilim Dalı
Gebelikte beslenme nasıl olmalı ?
Dengeli bir beslenme programı gelişmekte olan bebeğinize en büyük armağanınızdır.Artık hamilesiniz, sağlıklı beslenmek önemli. İyi beslenme sağlıklı kalmanızı sağlar ve bebeğinizin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur.Hamilelikte çok fazla kafein içilmesi, düşük yapma ve düşük doğum ağırlığı ile ilişkilendirilmiştir, bu nedenle tavsiye edilen , günde 200 mg a kadar olan alımınızı sınırlamaktır.ayşe
mrb ilk aşılamam 2012 haziranda negatifle sonuclandı...tüp bebek düşünmüştük başta ama şimdi birkes daha aşılama yapmaya karar verdik ama en erken eylülde yaptırabiliriz...acaba iki aşılama arası uzakmı olur böyle şans azalırmı...teşekkürler
Merhaba ben 18 yaşındayım 2 yıllık evliyim tedavi gördüm olmadı eşimdede sorun cikmadi doktorum asilama yapmamı önerdi ve yaptim bugün tam 9 gün oldu tutma ihtimali % kactir