Yumurtlamanın Tesbiti ( Ovulasyon ) Yumurtlama gününü tespit eden testler
Yumurtlama gününü tespit eden testler Yumurtlama testi sabah mı yapılır ? Opr.Dr Ali Kavas Tarafından yumurtlama ovülasyon gününün tespiti ile ilgili yazılan içerikle sizler de yumurtlama yani ovülasyon günlerinizin tespitini çok daha kolay şekilde yapabileceksiniz.
Yumurtlama gününü tespit eden testler Yumurtlama testi sabah mı yapılır ?
Sevgili anne adayları, sizlere özellikle hamile kalma hususunda bilmeniz gereken en değerli şeyin yumurtladığınız günlerin tespitinden geçtiğini, bu güne kadarki hamilelikle ilgili, hamile kalamayanlar ile ilgili yazdığımız bütün içeriklerde belirtiyoruz. Yumurtlama günlerinin tespitinde özellikle adet döngülerinde sapmalar olan, günü gününü ayı ayını tutmayan adet döngüsüne sahip kadınlar içinde nasıl kolay şeklide yapılabileceğini anlatıyoruz. Yumurtlama günlerinizi bilmeden planlı bir gebelik yapamazsınız. Bu bağlamda sizler için hazırlanan içeriğe hep birlikte göz atalım istiyoruz.
Yumurtlama ovülasyon dönemi hesaplama
Yumurtlama dönemi hesaplama, Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Ovülasyon Günü KADINLAR KULÜBÜ Gebe yumurtlama takvimi, yumurtlama izleyici, gebelik hesaplayıcı, doğurganlık takvimi veya doğurganlık hesaplayıcı olarak da bilinen bu araç, sizin için en doğru doğurganlık günlerini vermek için ortalama döngü uzunluğunu ve luteal fazı hesaba katar . Luteal faz, adet döngüsünün ikinci yarısıdır ve ovülasyondan başlar. Ortalama olarak, bir kadın, döneminin başlamasından yaklaşık 14 gün sonra yumurtlamaya başlar. Bu, 28 günlük döngü uzunluğuna ve 14 günlük luteal faza dayanır.Yumurtlama testi sabah mı yapılır ?
Eğer Vücut ısısı takibi yöntemini kullanıyorsanız BBT kesinlikle tabiki sabah yapılmalı sevgili hanımlar.
Peki Vücut ısısı nasıl ölçülür ?
Bazal vücut ısısı (BBT) sabah uykudan uyanıldığında ölçülen vücut ısısıdır. Adet kanamanızın başladığı günden itibaren sabahları vücut ısınızı ölçerek bu çizelgeyi hazırlayabilirsiniz. Isı dil altından termometre aracılığı ile ölçülerek not edilmelidir. Yemek yemek, içmek, ağzı çalkalamak ısıyı değiştirir. Size hekiminizin vereceği tablolara, gelecek ayki adet kanamanızın başlangıcına dek her sabah vücut ısınızı kaydetmeniz gerekir. Bu tabloyu hazırladığınızda adet döneminizin ikinci yarısında vücut ısınızın 1-1.5 derece daha yüksek olduğunu görürsünüz. Vücut ısısı yumurtlama gerçekleştikten sonra progesteron hormonunun etkisi ile yükselir, ve gebelik gerçekleşirse yüksek olarak devam eder. Yumurtlamanın olmadığı vakalarda vücut ısısındada pek değişiklik olmaz. Bu yöntem yumurtlamanın olup olmadığının tespit edilmesi için kullanılan çok kaba bir yöntemdir. Bazı vakalarda yumurtlama olduğu halde vücut ısısında artış olmayabilir. Bu tablolara göre cinsel ilişkinin zamanını belirlemek bazen yanıltıcı olabilir. Günümüzde yumurtalamanın tespit edilmesinde daha hassas testler kullanılmaktadır.
Ovülasyon testi sonucu hamile kalanlar var mı aramızda
testimm isimli kullanıcımız soruyorBir siklusta ovulasyon ortalama olarak beklenen adetten 14 gün önce görülür. Eğer adet dönemi daha uzun veya kısa ise ovulasyon günleri de değişicektir. Örneğin siklus 35 gün ise (35-14=21) 21.gün,eğer siklus 25 (25-14=11) gün ise 11. gün yumurtlama günüdür. BBT takip etmekle ovulasyonun olup olmadığını ve ovulasyon gününü kestirmek mümkündür. BBT takibi ilişki gününü tahmin için de kullanılabilir. BBT ile siklusun 13. günü yumurtlama olduğu tespit edilmişse bir sonraki siklusta adetin 12. günü en ideal ilişki zamanıdır.
Yumurtlama Tembelliği hakkında bilmeniz gerekenler
Yumurtlama tembelliği olan kadınlar Hamile Kadınlar Kulübü'nde bilmeniz gerekenleri yazıyoruz. Yumurta tembelliği olup hamile kalanlar hamile kalmak isteyenlerin bilmesi gereken detaylar. Yumurta tembelliği nedir yumurtlamanın olmaması nedir?Düzenli yumurtlaması olan bir kadında 28 günlük bir siklusun ilk 14 gününde vücut ısısı (BBT) 36-37 derece cıvarındadır. BBT ovulasyondan (yumurtlama) sonraki gün 0,5-1 derece (37 derecenin üstüne) yükselir. Vücut ısısı (BBT) yükseldiğinde gebe kalmak için genellikle zaman geçmiştir. Cinsel birleşme BBT yükselmeden önceki günler içinde olmalıdır. Ovulasyon (yumurtlama) sonrası, luteal faz denilen adet döneminin 2. yarısı başlar. Bu dönemde hormonların etkisiyle (progesteron) BBT 37 derecenin üstünde kalır. Sonraki adetinin ilk gününden itibaren BBT düşer. Eğer gebelik olursa BBT düşmez ve doğuma kadar 37 derecenin üstünde kalmaya devam eder.
Yumurtlama olmadan hamile kalınırmı?
Yumurtlama olmadan hamile kalınır mı hamile kadınlar kulübü'nde. Yumurtlama dönemi akıntısı olmadan belirtisi olmadan hamile kalanlar var mı hamile kalınabilir mi hamile kalınamaz mı bunun ile ilgili ayrıntıları sizler için yazdık.Vücut Isısı Çizelgesi Nasıl Tutulur ?
BBT takip etmenin en iyi yolu bir BBT tablosu elde etmektir.Doğru bir BBT takibini yapmak için ;
Bir vücut termometrosi alınız. Yatağınızın başucundaki etajerin çekmecesine tablo, termometre ve kalemi koyunuz. Termometreyi (cıvalı ise) cıvasız ucundan tutup sallayarak 36 derecenin altına düşürünüz. Sabah uyandığınızda hiçbir şey yapmadan termometreyi dil altına yerleştirerek ateşinizi ölçüp dikkatle okuduktan sonra BBT tablosunda o günkü tarihin karşısına okuduğunuz değeri kaydediniz. Yumurtlamadan sonra adet kanamasınına kadar ortalama 1 derecelik vücut ısısı artışı normal bir yumurtlama dönemi olduğunu gösterir. Yumurtlama olmayan adet dönemlerinde ısı artışı gözlenmez. Mutlak bir gösterge değildir. BBT takibi ile evde, kendi kendine, yumurtlama düzeni ile ilgili kabaca bir bilgi edinilebilir.
Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler
Yumurtlamayı Arttıran Yiyecekler Kürler Bitkiler Kullanmanız gereken ev yapımı tarifler ve daha fazlası Hamilemiyim Kadınlar Kulübü'nde sizlerle...Servikal Mukus Nedir? Nasıl Takip Edilir?
- Spermlerin vajina ortamından üreme kanallarına girmelerini sağlar.
- Spermleri süzerek sadece yapısal olarak normal olanların üreme kanalına alınmasını sağlar.
- Spermlerin biyo-kimyasal olarak besler ve destekler.
- Spermleri koruyarak yumurtlama zamanı gelene kadar her an kadar yeterli miktarda mevcut olmalarını sağlayarak döllenmenin gerçekleşmesine yardımcı olur.
Adet düzensizliği ve yumurtlama günü hesaplama
ADET DÜZENSİZLİĞİ YAŞAYANLAR YUMURTLAMA DÖNEMİ GÜNÜ NASIL HESAPLANIR ?Servikal mukus periyottan periyoda ya da kadından kadına değişiklik gösterebilse de, tipik bir periyotta olarak aşağıdaki şekilde değişiklik gösterir:
- Adet kanamasının hemen ardından vajinada kuru bir his vardır ve az ya da hiç servikal mukus gözlenmez.
- Birkaç kuru günün ardından genelde "yapışkan" veya "yumuşak" olarak adlandırılabilecek ama ıslaklık hissi vermeyen bir servikal mukus gözlenebilir. Bu tarz servikal mukus genel olarak spermlerin yaşaması için çok uygun bir ortam sağlamasa da, yumurtlamadan önce olan bu dönem olası doğurgan olarak tanımlanabilir.
- "Yapışkan" günlerin ardından birçok kadın "krem kıvamında" olarak adlandırılabilecek bir servikal mukus gözler. Bu sıvı beyaz, sarı ya da bej renkte olabilir ve bir losyon veya krem gibi görünür ve hissedilir. Bu dönemde vajinada ıslaklık hissi olabilir ve bu artan doğurganlık belirtisidir.
- En doğurgan dönemi gösteren servikal mukus çiğ yumurta beyazını andırır. Kaygandır ve parmaklarınız arasında birkaç cm uzayan bir kıvama sahiptir. Genelde berraktır ve suya benzer. Vajinada ıslaklık hissi vardır. Bu servikal mukus spermler için en uygun ortamdır. Meni sıvısına çok benzer ve meni gibi spermlerin ilerlemesine destek olur.
- Yumurtlamanın ardından, ıslak servikal mukus kurur ve vajina bir sonraki adet kanamasına kadar kuru kalır. Bazı kadınlar yumurtlamanın ardından da doğurgan dönemde görülebilecek kalitede servikal mukus gözlemleyebilir. Bunun sebebi korpus luteumun ürettiği az miktardaki östrojendir ve yumurtlama tespit edildikten sonra kesinlikle doğurgan bir dönemi işaret etmez.
Servikal mukusun yorumu ise aşağıdaki gibi yapılır;
- Kuru …Muhtemelen doğurgan değil
- Yapışkan …Muhtemelen doğurgan değil
- Krem kıvamında …Muhtemelen doğurgan, yumurtlamaya yakın
- Su kıvamında …Doğurgan, yumurtlamaya yakın
- Yumurta akı kıvamında…En doğurgan, yumurtlamaya çok yakın
Servikal Yumuşama Ve Serviksin Pozisyonu Nasıl Değerlendirilir?
Serviks (rahim ağzı) rahmin vagina içerisindeki giriş bölümüdür. İçerisindeki kanaldan spermler geçerek rahim içine tüplere ve tabik iyumurtaya ulaşırlar ve döllenme gerçekleşir. Bir adet dönemi boyunca rahim ağzı farklı pozisyonlar alır. Serviksin pozisyonunu tespit etmekle ovulasyon gününün yaklaşık olarak tahmini mümkündür. Ancak çok pratik, güvenilir ve sık kullanılan bir yöntem değildir. Elle muayene sırasında eller temiz, tırnaklar kısa olmalıdır. Serviksin (rahim ağzı) elle muayene sırasında sert veya yumuşak olmasına göre karar verilir. Yumurtlama sırasında serviks daha yumuşak olarak ele gelir. Pratikte çok da uygulanan bir yöntem değildir ve kadın tarafından tespit edilmesi , yorumlamlanması zor bir parametredir.
http://limakadindogum.com/yumurtlamayi-ovalasyon-nasil-tespit-edilir/