3-4 Aylık Bebeklerin yiyebileceği meyve ve gıda püreleri
3 - 4 aylık olan bebeğe neler verilmeli ? Bebek menüsü örneği Bebeklere verilebilecek meyve püreleri çorbalar ve bilinmesi gerekenleri sizlere yazıyoruz sevgili anneler. Lütfen bu kuralları dikkatlice okuyun, bunların tamamı bebeğimizin ve bebeklerimizin gelişmesi için son derece önem arz etmektedir.
3 - 4 AYLIK BEBEK MENÜSÜ BEBEKLERİN YİYEBİLECEKLERİ VE HAZIRLANABİLECEK MEYVELER KÜRLER YEMEKLER
3 - 4 aylık olan bebeğe neler verilmeli ? Bebek menüsü örneği ve bilinmesi gerekenleri sizlere yazıyoruz sevgili anneler. Lütfen bu kuralları dikkatlice okuyun, bunların tamamı bebeğimizin ve bebeklerimizin gelişmesi için son derece önem arz etmektedir. 3-4 aylık çocuklara ya da daha küçük bebeklere parmağa ya da emziklerine sürülerek bal verilmektedir. Bunu sakın yapmayın. Uzmanlar 1 yaşından önce çocuklara bal verilmesinin büyük sakınca doğuracağını hatırlatıyorlar.
Sürekli ağlayan bebek hamile kadınlar kulübü'nde
Sürekli ağlayan bebek hamile kadınlar kulübü - bebeğim sürekli ağlıyor neden ağladığını bilmiyorum diyor iseniz bu tavsiyelerimize göz atın isterseniz belki ağlama sebebi bu dur kızlar ?3-4 AYLIK ÇOCUKLAR İÇİN HAZIRLANACAK PÜRELER ÇORBALAR ŞUNLARDIR :
- Meyve suyu ve püresi: İlk verilecek ek gıdadır. Öncelikle elma suyu(tercihen tatlı) ile başlanır. Elma iyice yıkandıktan sonra soyulur cam rendede rendelenir süzülerek soyu elde edilir. İlk denemede 1-2 çay kaşığı veriniz. Daha sonra her gün taze hazırladığınız meyve suyunun miktarını arttırarak bir haftanın sonunda tam bir elmanın suyu verilebilir. Her hafta armut, mandalina, portakal, havuç, şeftali gibi değişik meyve suları denenebilir. Meyve sularına şeker eklenmemelidir. Çilek gibi alerji yapma ihtimali yüksek olan meyveleri daha ileride veriniz. Aynı hafta içinde birden fazla meyve çeşidi vermeyiniz. Dördüncü aydan itibaren muz dahil olmak üzere meyve pürelerine başlanabilir.
Bebek Nasıl Bakılır ? Yeni annelere bebek bakım tüyoları
Yeni anne olmuş yada anne adaylarının bilmesi gereken bir konu olduğu için sizlerle paylaşmak istedik. Bebek nasıl bakılır ? Bebekler hakkında bilmeniz gerekenleri bu başlık altından sizlere getiriyoruz. - Domates suyu: Domatesin kabukları soyulup, ezilerek tel süzgeçten geçirilir. Tülbent içinde sıkılarak pürtüksüz ve çekirdeksiz suyu alınır. Anne sütü alan bebeklerde 4-6. aylarda yapay beslenen bebeklerde daha erken başlanabilir.
- Tarhana: Baharatsız yapılan tarhana çorbası 4. aydan sonra çocuklara verilebilir. Bir silme yemek kaşığı tarhana bir bardak su ile karıştırılıp kaynatılır, ılık olarak çocuğa verilir.
- Kuru Baklagiller: Et ve yumurta almayan aileler çocuklarına verebilirler. Kırmızı veya sarı mercimek iyi pişirildiği taktirde bebek için iyi protein kaynağı olurlar. Diğerleri de dış zarları alınarak iyi pişirilip verile bilir.
Kuranda geçen erkek bebek isimleri ve anlamları
Kuranda geçen erkek bebek isimleri ve anlamları Çocuğuma isim arıyorum diyor iseniz ve bebekleriniz erkek ise sizler için sunacağımız isim önerilerine bakmak isteyebilirsiniz. Erkek bebeklerinize koyacağınız isimler ve anlamlarını konumuzdan yazıyoruz. - Mercimek Çorbası: ½ çay bardağı mercimek, ½ çay bardağı bulgur veya pirinç, yarım havuç, yarım su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişme suyu dökülmez. Tahta kaşıkla ezilerek kevgirden geçirilir. Kıvamı koyu olursa su ilave edilir ve yarım tatlı kaşığı bitkisel sıvı yağ konur. 4. aydan itibaren bir tatlı kaşığı ile başlamak suretiyle, 7 aylıktan itibaren günde 3-4 yemek kaşığı verilebilir. (miktar çocuğun isteğine göre ayarlanır) Mercimek sebze çorbasının içine koyularak da pişirilebilir.
- Havuç Çorbası: 2 su bardağı suya bir yemek kaşığı pirinç, 3 küçük havuç eklenerek 45 dk. pişirilir. Ezilip süzgeçten geçirilerek tekrar ateşe konulup isteğe göre 1 tatlı kaşığı irmik veya tereyağı-sıvı yağ eklenebilir.
- Patates Püresi: 1 orta boy patates kabuğuyla haşlanır, soyulur ve ezilir. 2-3 dövülmüş bisküvi ile karıştırılarak tam sütle 150 ml. Tamamlanır. Çocuk tatlı beğeniyorsa şeker veya meyve suyu ile tatlandırılabilir. Yapay beslene süt çocuklarına 3-4 aylıkta anne sütü alanlarda 6-7. aylarda verilir.
- Yumurta: su içine yumurta yıkanıp konur. Kaynama derecesindeki suda 10 dk. pişirilir. Akı ayrılarak sarısı verilir. Sarısı ya sütle ezilerek veya sadece ezilip yada sebze çorbasıyla karıştırılarak çocuğa verilir. Aydan sonra akı birlikte verilir.
- Kıyma: Hafif ateşte kendi verdiği suyu çekene kadar pişirilip yukarda hazırlanan sebze çorbası ve diğer çorbalar içine katılarak bebeğe verilebilir. Kıyma en uygun et verme şeklidir. Köfte: İki kere çekilmiş kıyma, az miktarda ekmek içi ve az tuzla iyice yoğrulur. Köfteler dibi yağlanmış tavada kapalı olarak pişirilir. İlk başlarken çeyrek köfte ile başlanır, gittikçe artar.
- Tavuk eti, balık eti, karaciğer vb. pişirilip kemiğinden ve kılçığından iyice ayrılır, ezilerek verilir veya sebze çorbasının içine eklenir.
- Sebze Çorbasının Hazırlanışı: En erken 3. aydan sonra başlanabilir. Bir orta büyüklükte patates, 1 küçük havuç veya taze kabak küçük olarak doğrayınız, 2 su bardağı su kaynama derecesine gelince malzemeler konulup yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tel süzgeçten hiç ezmeden geçirilerek suyu alınır. Bir tatlı kaşığı irmikle 5 dk. kaynatılarak çorba yapılır.