Gebelikte 2. Hafta bilmeniz gerekenler 2. hafta hamilelik belirtileri nelerdir ?
Gebelikte 2. hafta Hamilelikte birinci hafta değişiklikler gebeliğin ikinci haftasında bebeğin durumu sizde meydana gelen değişiklikler ve bilmeniz gereken önemli hususları ve konuları bulabilirsiniz.
Gebelikte 2. hafta Hamilelikte birinci hafta değişiklikler
Geçtiğimiz hafta 1 haftalık gebelik haftasıydı detaylı bir genel malumat vermiştik işte 2. haftalık gebelik de ise geçen hafta olduğu gibi gebelik henüz yok anne adayının yumurtalıkları gelişti ve döllenmeye hazır hale geldi. Bu hafta da dilerseniz baba adayının sperm hücrelerine biraz değinelim.
Hamilelikte 2. hafta belirtiler değişiklikler ve bilmeniz gerekenler şunlardır
Sperm hücresi nedir?
Sperm hücresi erkeklerde üreme organlarında bulunan minicik yani milimetrenin yüzde biri kadar olup erkeğin adeta bir fabrika gibi çalışan testislerinde üretilir. Sperm hücreleri sıcağı sevmezler ve vücut ısısında bile işlevlerini kaybederler. Bu nedenle yaratıcı sperm hücrelerini mükemmel bir şekilde çalışan testisleri içerisinde testisleri ise bir torba içerisinde vücudun dış bölgesinde yaratmıştır. Böylelikle sperm hücreleri vücut ısısından zarar görmeyecek ve sağlıklı bir döllemeye hazır hale gelecektir.
Gebelikte 1. hafta 1 hafta gebelik belirtileri ve bilmeniz gerekenler şunlardır
Gebelikte 1. hafta ve belirtileri nelerdir ? Hamileliğin 1. haftasında neler olur bebeğin görüntüsü dikkat etmeniz gerekenlerin tamamını siz değerli anne adayları için bir araya getiriyoruz.Sperm hücresi şekil itibari ile iribaşlara benzer. Bilindiği üzere iribaşlar kurbağa yavrusudurlar. Başları kocamandır. İncecik bir vücut ve kuyrukları vardır.
Ejükilasyon yani boşalma sonrası, milyonlarca sperm hücresi kadının yumurta hücresi ile buluşmak için kadının genital bölgesine hücum eder. Bu yolculuk da büyük bir savaş verilir. Güçlü olanın kazandığı bir savaştır bu. Bu savaş sonrası genital bölgeye gelinceye kadar milyonlarca sperm hücresinden bin tanesi kalır. Bu bin tane güçlü sperm hücresinden de sadece bir tanesi en güçlü ve en hızlı rahme tutunacak ve diğerleri bu savaşı kaybedeceklerdir. Ortalama olarak 12 ila 24 saat arası bekleyebilir bu nedenle erkek bu durumu değerlendirmelidir. Kadının yumurta hücreleri geliştiğinde fallop tüplerinde hazır bir şekilde bekleyen spermler mutlaka bulunmalıdır. Ancak bu şekilde gebelik gerçekleşebilir.
Beta HCG testi sonucuna göre kaç haftalık hamileyim
BHCG Sonucuna göre kaç haftalık hamileyim ? Beta hcg testi örneği - Beta hcg testinden hamile olduğumuzu nasıl anlarız ? Kanda gebelik haftası değerleri ?Gebelikte 2. Hafta da anne adayı ve baba adayı ikisi de hazırdır. Artık birleşme gerçekleşmeli ve bu birleşme sonucu anne adayı gebe kaldı mı? Bu sorunun cevabı 4. Hafta gebeliktedir. 4 hafta gebelik sürecinde anne adayının adet gününün gecikmesi ve sonrasında gebeliğin ilk belirtileri ile yapılan gebelik testleri sonucunda belli olacaktır. Bu süreci bebek isteyen anne ve baba adayları heyecanla beklemektedir. Bu süre ortalama olarak 10 gündür. Yani adet müddeti geciken anne adayı, 10 gün bekler ve gebelik testi yaptırır. Anne adayı gebe olduğunu öğrendiğinde takriben 5 yada 6 haftalık hamiledir.
nurgül
merhaba beyza hanım 27+1 günlük gebeyim. bu haftada bende karında kasılmalar ve bazende rahımde kasılmalar basladı. normal midir sizce doktor randevuma 1 hafta daha var sızce beklemeden muayaneye gıtmelı mıyım?
Beyza
Merhaba Gebelikte 28. haftaya gelindiğinde anne adayı için zor dönemler başlayacaktır. Bu haftayla son üç aya girmiş olunacaktır. Şu ana kadar 7 ila 10 kilo almış olacaksınız. Bacak ağrıları artabilir. Varislerde artış ve şiddetli kramplar olabilir. Bacaklarda şişme görülebilir. 28. haftada bebek daha da büyüyecektir. Rahimde buna bağlı olarak büyüyecek kaburgalarınıza doğru ulaşacaktır. Bu dönemde hemoroitiniz varsa zorluk yaşayabilirsiniz. Ayrıca bel ve sırt ağrılarında artış, cilt kuruluğu, çarpıntı ve hazımsızlık oluşabilir. Yine 28. haftaya girilmesiyle hamileliğin son dönemi yaşanır. Bu yüzden omurgalardaki yük artar. Sert zeminde yatmak sizi daha da rahatlatabilir. Bu haftada memenizde süt gelebilir. Ancak bu sütü sağmamak gerekir. Aksi takdirde erken doğuma yol açabilir. Bu haftada glikoz yükleme testi yapılır. Eğer hamilelikte otaya çıkan şeker yani gestasyonel diyabet varsa bunun tespiti için bu test yapılmalıdır. Yine bu haftada tansiyon yükselmelerine dikkat edilmelidir. Yüksek tansiyon hem bebek hem de anne için riskli bir durumdur.Kasılmalar çok rahatsız ediyorsa randevunuzu öne alın Sevgiler