Anne karnın da bebeğin kalbinin durması neden olur bilmeniz gerekenler
Anne karnında bebeğin kalbi neden durur bebeğin kalbinin hızlı atması ne demek ? Anne karnında bebeğin kalbi ile ilgili bilmeniz gerekenleri kalp durması sonucunda ne yapmanız gerektiğini belirtilerini sizler için bir araya getirdik
ANNE KARNINDA BEBEĞİN KALBİ NEDEN DURUR ?KALBİN HIZLA ATMASI NE DEMEK ?
Gebelik her kadın için kutsal bir değer ve en güzel hislerden biridir. Bir çok kadın gebeliğin sevincini yaşarken bir çoğunun mutluluğu da kursağında kalıyor. Anne karnında bebek ölümlerinin son günlerde sıklık göstermesi merak konusu oluyor. Özelliklede gebeliğin ilk haftalarında bebeğin kalbinin durması bir çok anne adayını telaşlandırıyor. Anne karnın da bebeğin kalbi neden durur,anne karnında bebeğin kalp atışları ne zaman başlar tüm detaylar yazımızın devamın da.
Bebeğin kalp atışı duyulmadı nedeni nedir ?
Gebelik kadınlar için anlamlı , özel zamanlar dan biridir. Başlangıcın dan itibaren anne adayı 9 ay boyunca farklı belirtiler yaşar. Her belirti anne adayını mutlu ettiği gibi kaygılandırabilmekdir. Makalemizde gebelik süresince annede olan değişimler ve bebeğin gelişimi, bebeğin kalp atışı ile ilgili detayları bulabilirsiniz.ANNE KARNINDA BEBEĞİN KALBİNİN DURDUĞU NASIL ANLAŞILIR?
Gebe olduğunu öğrenen bir çok bayan bebeğinin kalp atışını duymak ister ve ilk muayenede bebeğin kalp atışını duymadığı zaman telaşlanır. İlk muayenede hcg değeri,usg gebelik haftası ile ilgili bilgi verir. Gebeliğin 5-6 . haftası bebeğin kesesi görülür. Fetus yaklaşık 6 haftalık iken ilk kalp atışı izlenir. Bu evrede dakikada 100 kalp atışı duyulur. Yalnız bir çok anne gebeliğin 5-6. haftası kalp atışını duymaya bilir. Hemen telaşa kapılmayın .Sık rastlanılan bu durum geç döllenme ile ilgili olabilir. Fetalin kalp atımı en sağlıklı 7. haftalarda duyulur. Fetalin kalp atışı düzenli muayene ile izlenir. Bu süreçte kalp atışı fetalin gelişimi izlenir. Peki ya bu süreçte bebeğin kalp atışı izlenmez ise ? 5 mm olan fetalde kalp atışı izlenmediği durumda sağlıksız gebelik olduğuna karar verilir ve gebelik sonlandırılır.
Kürtaj Kaç Haftaya Kadar Yapılır
Kürtaj Kaç Haftaya Kadar Yapılır ? Kürtaj Yaptıranlar Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'deGebeliklerin bir bölümünde sağlıklı embriyo oluşmaz .Yapılan çalışmalarda düşüklerin en önemli nedeninin kromozom bozuklukları olduğu belirlenmiştir. Bebekte kalp atışının izlenmemesinin nedenlerini kromozom anomalileri, gebelikte kullanılan ilaçlar, pıhtılaşma bozuklukları, rahime bağlı enfeksiyonlar, diyabet hipertansiyon sıralayabiliriz. Gebeliklerin %25 canlı doğumla sonuçlansa da %15 düşükle sonuçlanabilmektedir. Gebelik kayıplarını önlemek için gebe olduğunuzu öğrendikten sonra düzenli hekim kontrolünde olmalı, gebelikte gelişen kanama gibi durumları dikkate almak gerekir. .
Kürtaj sonrası adet düzensizliği olur mu Ne zaman adet olunur ?
Kürtaj sonrası ne zaman adet olunur kürtaj sonrası adet gecikmesi yaşayanlar hamile kadınlar kulübü'ndeBEBEĞİN KALBİNİN DURMASI SONUCU KÜRTAJ GEREKEBİLİR
Gebelikte rutin istenilen tetkikler, tansiyon takibi, şeker taraması ve diğer tarama testleri yapılmalı. Gebelik kaybınız birden fazla ise genetik tarama testi yapılmalı ,gebelik kaybının sebebi araştırılmalı ve buna göre planlı bir gebelik olmalıdır. Anne karnında bebek ölmesinin fazla nedeni olabilir. Bazen de neden bulunmaz.. Bir çok anne adayı bebeğin kalbinin durduğunu farketmez. Ultrason incelemesiyle teşhis edilen bu durum kürtajlı müdahale gerekir.Bir çok anne adayının vücudu da durumu fark eder bebeği dışarı atmaya çalışır kanama ile birlikte düşük yapar. Sevgili anne adayları öncelikle stresten uzak durun ve gebeliğinizin seyri için internette yer alan kirli bilgilerle kafanızı karıştırmayın.
Kürtaj sonrası merak edilen detaylar
Her kadın, hamileliği sona erdirmek veya devam ettirmek konusunda kendi tercihini yapma hakkına sahiptir. Eğer bir kadın kürtajın ailesi için en iyi menfaate sahip olduğunu düşünürse, güvenli, destekleyici ve yargısal olmayan tavsiyeler almalıdır . Hamileliği sona erdirmeye karar vermek kolay değil. Seçimlerinizi düşünmek için biraz zamana ihtiyacınız olabilir. Bir çok kadın kürtaj sonrası dönem hakkında bilgi ister. Bu makalede kürtaj ve kürtaj sonrası komplikasyonlar hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.Sağlıklı bir gebelik süreci için hekim kontrolünde olun. Konu ile ilgili sorularınızı bize buradan ulaştırabilir en kısa sürede yanıtlar alabilirsiniz. Sağlıklı gebelik geçirmeniz dileği ile..