X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamileyken İçilebilen ve İçilemeyen Bitki Çayları

Hamileyken İçilebilen bitki çayları hangileridir Hamilelikte  İçilemeyen Bitki Çayları kadınlar kulübü hamilemiyim'de

Hamileyken İçilebilen bitki çayları hangileridir Hamilelikte  İçilemeyen Bitki Çayları kadınlar kulübü hamilemiyim'de

Hamilelikte kullanılan bitkisel çaylar;  bulantıyı azaltmak veya önlemek, hamilelikteki ağrıları azaltmak, vücutta oluşan ödemi atmak ve emzirme döneminde süt salgısını arttırmak için kullanılmaktadır.  Bu nedenle bazıları masum gibi gözükse de yüksek dozlarda alındığında olumsuz etkiler oluşturabilmektedir.

Hamilelik döneminde başlıca içeceğimiz olan su;  günde  en az 2,5 litre tüketilmeli ve doğal kaynak suları olmasına dikkat edilmelidir. Bu dönemde süt ve ayran tüketimi çok yararlıdır; bol miktarda kalsiyum ve protein içermektedir. Taze sıkılmış meyve suları; vitamin ihtiyacını karşılar, demir emilimini arttırır, günde 1 – 2 su bardağı yemeklerle beraber içilebilir.

hamilelikte içilebilen içilemeyen bitki çayları

Hamileyken içilen bitki çayları

Hamileyken Adaçayı İçmek;  direnci arttırır, sinirleri yatıştırır, bulantıyı azaltır, hazmı düzenler, ödem atımını sağlar. 5-6 adet adaçayı yaprağını demleme kabı içerisinde kapalı olarak 10 dk. bekletilerek hazırlanabilir ve günde 1 – 2 kupa içilebilir.

Hamileyken Isırgan otu;  ferahlatıcı özelliği vardır. Emzirme döneminde süt oluşumunu hızlandırır, ödem atımını sağlar.  5-6 adet ısırgan otu yaprağını demleme kabı içerisinde kapalı olarak 5 – 10 dk. bekletip, içilebilir. Günde 1 – 2 kupa tüketilebilir.

Hamileyken Kuşburnu Çayı; kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar, C – vitamini içerir, kabızlığı engeller, öksürüğe iyi gelir. Kuşburnu meyvelerini ikiye – üçe bölüp demleme kabına koyunuz ve üzerine sıcak suyu dökünüz. 5 – 6 dakika demlendikten sonra içilebilir.

Hamileyken Ihlamur içmek; öksürüğe iyi gelir, rahatlatır, yatıştırıcı etkisi vardır, mideye iyi gelir. Ihlamuru kaynatıp demini aldıktan sonra istediğiniz kadar içebilirsiniz.

Hamileyken Nane; hamilelik döneminde mide bulantılarına karşı etkilidir, ferahlık verir, soğuk algınlıklarına iyi gelir, sinir sistemini rahatlatır.

Hamileyken Papatya Çayı;  gaz ve ağrı gidericidir, ödem söktürür, sindirimi düzenler, antiseptik özelliği vardır. Heyecanı ve gerginliği azaltır. Kurutulmuş papatyalardan 4-5 adetini demleme kabında 5 – 10 dakika beklettikten sonra içebilirsiniz.

Hamileyken Rezene çayı;  sinirlere iyi gelir, sancıları azaltır, gaz giderir. Rezene poşet çayın üzerine sıcak su ilave ettikten sonra 5 – 10 dakika demlenmesini bekleyiniz.

Hamileyken Elma Çayı;  kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar,  C vitamini içerir, rahatlatır, yorgunluk giderir.

Hamilelikte hangi bitki çaylarından uzak durmalı?     

Hamileyken Demli çay;  kansızlığa neden olabilir, çarpıntıya yol açabilir.

Hamileyken Sinameki;  hamilelik döneminde bazı vitamin ve minerallerin emilimlerinde sorunlar oluşabilir.

Hamileyken Ananas suyu; hamilelik döneminde kaçınılması gereken bir meyvedir.

Hamileyken Ekinezya;  bileşenleri suda çözülmediği için çay olarak içilmemelidir.

Zencefil; ağrılara yol açabilir. İçilmesi durumunda ise,  bir bardaktan fazla tüketilmemelidir.

Ahududu çayı; yüksek dozlarda alındığında rahim kasılmalarına neden olabileceği düşünülmektedir.

DOĞUMU KOLAYLAŞTIRICI ÇAYLAR

Doğuma yakın hazırlanabilecek bir çay karışımı tarifi vermek istiyorum. Doğuma yakın dönemde içilirse,  doğumu kolaylaştırıcı etkisi bulunmakta, doğum sonrasında da iyileşmeyi hızlandırmaktadır.

Malzemeler:  4 çorba kaşığı ahududu yaprağı, 4 çorba kaşığı ısırgan otu, 1 çorba kaşığı oğul otu, 1 çorba kaşığı kuşburnu, 1 çorba kaşığı nane yaprağı.

Yapılışı:  Bütün bitkiler hava almayan bir kabın içerisinde karıştırılır. 1 litre kaynak suyun içerisine karışımdan 4 çorba kaşığı koyup 30 – 40 dakika demleyin. Süzdükten sonra günde 1 bardak içiniz.