Gebelikte oruç tutulurmu ? Hamileyken Oruç Tutanların Dikkatine !
Gebelikte oruç tutulur mu gebelikte oruç tutmak bebeğe zarar verirmi gebelikte oruç tutmak farzmıdır yoksa sakıncalı mı tamda bugün kalkacağımız sahur öncesinde kafanızdaki soruları cevaplandırıyoruz.
Gebelikte oruç tutulur mu gebelikte oruç tutmak bebeğe zarar verirmi gebelikte oruç tutmak farzmıdır sakıncalı mı hamilelikte oruç tutanlar hamile kadınlar kulübü'nde
Ramazan 11 ayın sultanı..Bolluğu bereketi, mağfireti ile biz müslümanların en şerefli ayı.Ramazan ayında oruç tutmak her müslümana farz.Lakin oruç tutmayı mübah kılan özürler de var.Bu mübarek ayın feyzinden yararlanmak isteyen hamile bayanlar ramazan da oruç tutmanın bebeğe bir zararı olup olmadığını merak etmekte.Hamilelerin oruç tutması sakıncalımı,gebelikte oruç tutmak bebeğe zarar verirmi tüm ayrıntılı detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.
İslamın 5 şartından biridir oruç tutmak.Oruç tutmanın faziletleri büyüktür. Her müslüman için farz olan oruç bazı hallerde tutulmayabilir. Hastalar,bebek emzirenler,gebe olanlar,mens olanlar,seferde olanlar ,vs oruç tutmayabilir.
Gebelikte oruç tutmak diyanet, fetva meclisi aidin salih
Ramazan ayının feyzinden yararlanmak isteyen gebeler oruç tutmak ister. Bu niyetlerini hekimlerine bildirir. Hekimlerin çoğu gebelikte oruç tutmayı önermez.Hekimlerin bazısı ise dengeli ve düzenli beslenme prensiplerine uyulduğu taktirde oruç tutulmasının sakıncası olmadığını söylüyor. Anne adayı diyabet,hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi rahatsızlıkları yaşıyor ise kesinle oruç tutmaması gerekir. Diyanete göre: bebeğine bir şey olacağından şüphe duymak ve korkma durumu var ise oruç tutulmayacaktır. Tüm fetva meclisi ve aidin salih açıklamaları da bu yöndedir. Hatta çocuk emziren ve gebeliği bitmiş, anne olmuş kişilerin de oruç tutmamalarında dinen bir sakınca bulunmadığı tüm hadislerde rivayet edilmiştir.
Hamileyken oruç tutan hamile kadınlar kulübü üyeleri nasıl beslenmeli.
Hamileyken oruç tutanlar kadınlar nelere dikkat etmeli ? Uzmanlar gebenin sistemik hastalıkları ve bebeğin gelişiminde problem gözlüyorsa kesinlikle oruç tutmasını önermiyor. Gebelik döneminde anne adayının enerjiye ihtiyacı vardır. Gebelik besinlerin gereksiminin arttığı bir dönemdir. Oruç tutmak bu gereksinimleri etkiliyorsa oruç tutulmaması gerekir. Gebelikte sık görülen kusma,mide ekşimesi halsizlik gibi durumlar oruç tutmayla beraber daha da artabilir. Bu yüzden hekim tavsiyesi olmadan anne adayı oruç tutmamalıdır.
Hamileyken oruç tutan kadınlar nasıl beslenmeli nelere dikkat etmeliler ?
Oruç tutmaya engel bir durum yok ise anne adayları şunlara dikkat etmeldir. Yeteri kadar sıvı almalılar,bu sıvının tamamı mutlaka su olmalıdır. Kızartmalardan ağır yemeklerden uzak durmalı taze meyve ve sebze tüketmelidirler. Folik asitden zengin besinler tüketin.Enerji kaybına yol açıcak hareketlerden uzak durmalı bol istirahat etmeldirler.
Oruç tutan anne adayı bebeğin hareketlerini hissetmezse mutlaka hekime görünmelidir.Sevgili anne adaylarımız oruç herhangi olumsuz bir durum söz konusu değil ise tutulabilir.2021 Ramazan dönemi tamda bahar mevsimine denk geldi. Günler çok uzun değil. .Bu bakımdan tutacak iseniz tam da tutabileceğiniz durumları yaşıyoruz bu yıllarda. Tamamen size ve bünyenize kalmış bir şey kızlar. .Doğum sonrası müsait olduğunuz uygun dönemde orucunuzu tutabilirsiniz..Oruç tutmadan önce mutlaka hekiminize danışın.