Diyabet kısırlığa neden olurmu ?
Diyabet hamileliğe engel mi hamile kadınlar kulübü diyabetlerde hamilelik riski nedin hamileliği etkiler mi diyabet hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizler için bir araya getirdik.
Diyabet hamileliğe engel mi hamile kadınlar kulübü Diyabet günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri.Ömür boyu süren kronik bir hastalık olan diyabet çok fazla su tüketme,aşırı yemek yeme,iştahın artması,sık idrara çıkma ciltte kuruluk ,halsizlik,yorgunluk ,bulanık görme gibi belirtilerle kendini gösterir. Diyabetin tam bir tedavisi yoktur. Yalnız sağlıklı ve düzenli beslenme ile kontrol altına alınabilmektedir.
Diyabet olup çocuk sahibi olamayan bir çok çift var. Ve bu çiftlerin merak ettiği sorulardan biri de diyabet kısırlığa neden olurmu ? Bizde diyabetin kısırlıkla bir ilişkisi varmı sizler için araştırarak tüm çarpıcı detayları bir araya getirdik. Diyabet kısırlığa neden olurmu hakkında ki tüm bilgiler yazımızın devamın da.
Diyabetin Belirtileri Nelerdir Nasıl olur ?
- Öncelikle diyabet iseniz inanılmaz halsiz ve kendinizi yorgun hissedersiniz.
- İstemediğiniz ve çok iyi yemek tükettiğiniz halde hızla kilo vermeye başlarsınız.
- Gözlerinizde görme kaybı özellikle bulanık görme şikayetleriniz olmaya başlar.
- Ellerinizde biraz ayaklarınızda daha fazla karıncalanma yaşar ve bu durumdan rahatsız olursunuz.
- Ciltte kuruluklar ile birlikte tatlı ve sürekli kaşıntılar başlar.
- Ağzınızda kuruluk metalik tat ve daha önce yaşamadığınız bir koku oluşumu meydana gelir.
Gebelikte diyabet nedenleri ve tedavisi
Günümüzde gerek diyabet gerekse kısırlık sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biri. Diyabetin belirtilerini yukarda belirttik. Kısırlığın nedeni kadına ve erkeğe bağlı olarak ikiye ayrılmaktadır.Erkeğe bağlı kısırlığın nedenleri ,sperm sayısında yetersizlik,spermin hiç olmaması,kronik hastalıklar, yaşam tarzı,sperm kanallarında tıkanıklık diye sıralayabiliriz. Kadına bağlı kısırlık nedenleri,pko,rahim bozuklukları,hormonal problemler,yumurtlama bozuklukları,pko,kanallarda ve tüplerde tıkanıklık,yapışıklık vs gibi nedenler. Diyabet nedir bu siteden öğrenebilirsiniz.
https://www.hamilemiyim.org/forum/threads/diaformin-kullananlar-yoruma-bakabilir-misiniz.709/
Diyabet Şeker hastalığı kısırlık yapar mı neler yapılabilir :
Diyabet metabolik bir rahatsızlıktır. Çocukluk çağından gelen diyabetlilerde kısırlık görülebilmektedir. Hem bayanlarda hemde erkeklerde görülebilmektedir. Kontrol altına alınmayan diyabet, kısırlığa yol açabilir. Ancak erken teşhis ile birkaç ay tedavi gördükten sonra kadın hamile kalabilir . Bir çok bayanın merak ettiği diğer sorulardan biride ünsilin tedavisinin kısırlığa bir etkisi olup olmadığı .Bu sorunun cevabı İnsülin kısırlık yapmaz.
Diyabetten nasıl kurtulurum nasıl beslenmeli nasıl önlenir ?
Diyabet hastasısınız ve çocuğunuz olmuyorsa öncelikle uzman bir jinekoloğa çift olarak görünün. Akabinde bir beslenme uzmanına başvurun. Size uygun beslenme programı ve önerilerle diyebetinizi kontrol altına alabilirsiniz.
- Düzenli şekilde spor yapmalısınız bisiklet ve her türlü spor yapın.
- Stersten ve sıkıntıdan kesinlikle uzak durun.
- Zararlı alışkanlıklarınızı terk edin.
- Sigarayı alkolu kullanıyor iseniz bırakın.
- Vitaminli zengin menüler ile özellikle sebze meyveler ile beslenin.
- Hayatınıza artık posalı yiyecekleri koymanızın vakti geldi koyalım.
- Beyaz ekmeği hayatınızdan tamamen çıkartın.
- Mısır tüketmeyin. Şekerli gıdalardan uzak durun kullanmayın.
- Fasülye kuru baklagiller süt ürünleri karbonhidratlarla beslenin.
- Haftada en az iki kere balık tüketin kırmızı et tüketimini azaltıp ızgaraya yönelin.
- Badem ceviz zeytin ve zeytinyağı ürünlerini tüketmeye başlayın.
Diyabet şeker kısırlık yapar mı ? Diyabet şekeri olan hamile kadınlar kulübü misafirlerinin dikkatine
Diyabetlinin kısır olacağı bilgisi yanlıştır. Öncelikle baştan bunu kabul etmemiz gerekiyor. Diyabetli hasta gebelik planından 3 ay önce insülin ile tedavi edilir. Kan şekeri ayarlanan anne adayı hamile kalabilmektedir.Kulaktan dolma bilgilerle hayatınızı karartıp stres yapmayın. Diyabet sorununuz var ise mutlaka hekime danışın. Gebelikte diyabet yaşıyorsanız buraya bakabilirsiniz.