X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Emzirme döneminde hurma tüketmek sütü artırırmı ?

HURMA SÜTÜ ARTTIRIR MI SÜT YAPAR MI ÇOĞALTIR MI YARARLARI NELERDİR ?

HURMA SÜTÜ ARTTIRIR MI SÜT YAPAR MI ÇOĞALTIR MI YARARLARI NELERDİR ?

Doğumu ramazan ayına gelen anne adaylarımız çok şanslı.Niye diye sorarsanız ; bebeğin sağlıklı gelişimi için anne sütü önemli bir besindir.Bir çok annenin sütü bebeği için yetersiz olabilir.Yada besleyici özelliği az olabilir.Bu yüzden  hurmanın bolluğunun yaşandığı ramazan ayında  anne adaylarımızın  bol hurma tüketmesini öneriyoruz. Hurmanın anne sütü üzerindeki etkisi,emzirme döneminde hurma tüketme nin önemi yazımızın devamın da.

Emzirme dönemi anne adayları için hem keyifli hem de stresli bir süreç.Anne adayı bebeğiyle en güzel iletişimi emzirirken kurar.Bebeğini emziren anne ,sütünün yeterli olup olmadığını ,bebeğinin yeterli beslenmediğini düşünebilir.Bizim anne adaylarımıza tavsiyemiz sütünüzün kıvamınını,besleyici  özelliğini artırmak için bol hurma tüketmeleri..

Doğum Sonrası Bilmeniz Gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Emziren anneler için sayısız beslenme listeleri internet ortamın da var.Hepsi birbirinden faydalı besin önerileri ile dolu.Lakin öyle bir besin varki tüm listeyi tek başına alt edicek nitelikte.Bu mucizevi besin hurma.Kuranda pek çok ayette bahsi geçen, hurma ,cennet nimetleri arasında dır.Yapılan araştırmalar,her geçen gün  faydaları keşfedilen hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir.Yeni doğum yapmış kadınlar hurmayı tükettiği zaman hem kaybettikleri kanı  tekrar kazanıyor hemde bebekleri için kaliteli süt üretimi yapıyor.

 

Hurmanın anne sütü üzerindeki etkisi ayetlerle cevap buluyor.

HURMANIN İSLAMDAKİ YERİ HURMA İLE İLGİLİ MERYEM SURESİ

Hurma ile ilgili meryem suresini hatırlatalım ;Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun... (Meryem Suresi, 23-26) Görüldüğü üzre yüce yaradan hz meryeme hurma yemesini bildirmesinin hikmeti vardır.

Gaz sancısı olan bebeğe ne iyi gelir çözüm yok mu ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Hurma  oksitosin  maddesi barındırdığından doğumu kolaylaştıyor.Günümüzde oksitosin   doğumu kolaylaştırmak adına kullanılan bir ilaçtır.Kuranda  hurmanın faydaları 14 asır önce işaret edilmiştir. Görüldüğü gibi modern tıp ancak günümüzde hurmanın faydalarını tespit edebilmiştir.

Bebeklerde gaz nedenleri ve tedavisi

Haberi Okumak için Tıklayın

HURMANIN YARARLARI NELERDİR ?

Hurma  DNA ları  ve hücreleri yenilmekte antioksidan özelliği ilede vücudu temizlemektedir.Vitamin minarel ve sağlık açısından bir çok elementi bünyesinde barındırıan hurma bağışıklık sisteminide kuvvetlendirir.Kanser hastalığına yakalanma riskini azaltan selenyum açısından da zengin bir şifa kaynağı olan hurmayı gerek doğum yapacak kadınların gerekse emzirme döneminde olan kadınların tüketmesi çok faydalıdır.Emzirme döneminde  hurma  tüketmek bebeğinizin gelişimi için bir çok vitamin ve minarelin anne sütü aracılığı ile bebeğinize geçişini sağlar.Emzirme döneminde hurma tüketme nin ,anne sütünün artışında ne denli etkili olduğu görülecektir.

 

Normal doğum sonrası nelere dikkat etmek gerekir ?

Haberi Okumak için Tıklayın