Bilgi : Kürtaj Sonrası İlk Adet Ne Zaman Olacağım ?
Kürtajdan sonra adet belirtileri adet olmadım ne zaman adet olurum diyenlerin tüm bilmesi gerekenler Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de
Kürtajdan sonra adet belirtileri adet olmadım ne zaman adet olurum diyenlerin tüm bilmesi gerekenler Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de
Her hamilelik normal ve sağlıklı sonuçlanmayabilir. Gebelik düşükle sonuçlanabilir. Düşük yapmak bir çok gebede kaygı nedenidir. Düşük yapan kadınların çoğu düşük sonrası ne zaman adet olacaklarını merak ederler. Bu makalemizde, düşük,düşüğün nedenleri,düşük sonrası adet dönemi ile ilgili detaylara değineceğiz.
Düşük gebeliğin sonlanmasıdır. Gebelikte düşük yapmanın bir çok nedeni vardır. Plesanta sorunları , annenin yaşı, trombofili ,babanın yaşı, egzersiz, cinsel yaşam, beslenme, düşük bağışıklık sistemi, genetik faktörler, stres düşüğe neden olabilir. Düşüğün genelde ilk belirtisi yoğun kanama , lekelenme, ve sancıdır. Düşük riski gebelikte erken teşhis edilir ise yatak istrihati ve ilaçlarla önlenebilir.
Düşükten sonra ilk adet ne zaman adet olunur
Haberi Okumak için Tıklayın
Bir gebelik testi pozitif olarak gösterdikten sonra gebeliklerin% 10-20'si arasında düşükten dolayı son bulurken bunların çoğu ilk 12 haftada (ilk üç aylık dönem) meydana gelirGebe bir kaç gün kanama ve dönem tarzı kramp semptomları yaşayacak, ancak bu her zaman bir düşük anlamına gelmiyor. Tehlikeli bir düşük ile bu semptomlar ortaya çıkabilir, ancak gebelik normal şekilde devam edebilir. Düşük usg muayenesi ve hcg testi ile teşhis edilebilir. Düşüğün bir çok nedeni vardır fakat genelde embriyonun normal gelişememesinden kaynaklanmaktadır.
Düşük yapan bir kadın da adet 4-5 hafta sonra gerçekleşebilir. Hcg değeri tamamen sıfırlandığın da adet başlayacaktır. Düşük sonrası kanamada düzensizlikler olabilir. Kanama az yada yoğun olabilir. Bu adet düzensizliği geçidir yaklaşık iki adet döneminden sonra düzene girecektir.
Düşük sonrası kanama yoğun yada lekelenme şekilin de uzun süreli olursa mutlaka hekime görünmekte fayda vardır. Parça kalmış olabilir. Kürtak sonrası adet ise 40 gün sonra gerçekleşebilri. Kürtaj sonrası adetinizi olmadıysanız mutlaka hekime görünün. Ayrıca kürtaj sonrası kanamanız uzun süreli olursa rahim tamamiyle tahliye olmamış olabilir, kürtaj işlemi başarısız olabilir, rahimde doku kalabilir.
Gerek kürtaj olsan gerekse kendiliğinden düşük olsun her iki durum da hasta mutlaka doktor kontrolün de olmalıdır. Yeniden bir gebelik planı için hekime danışmanızda fayda vardır. Durumunuz gebe kalmaya elverişli ise en kısa zaman da gebe kalmanız önerilebilir. Gebelik planınızı bir kaç ay ertelemeniz istenebilir.
Sevgili okurlar ; Düşükten sonra ne zaman adet olunur? Adlı makalemizi incelediniz. Sizin düşüğünüz nasıl gerçekleşti, düşük yapmadan önce belirtiler nelerdi , düşük sonrası ilk ne zaman adet oldunuz ? Düşükle ilgili deneyimlerinizi ve sorularınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, bir çok kişiye ışık olabilirsiniz. Ayrıca soracağınız sorulara en kısa zaman da dönüş sağlanacaktır.