X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Sarkan ve kırışan ciltler için maske tarifleri

Cilt sarkması için maske, neler yapılabilir, doğal maskeler bitkisel yağlar kolajen eksikliği belirtileri nelerdir eksikliğinde neler olur nelere yol açar ve en önemlisi nasıl giderilir ile ilgili evlerinizden yapabiceğiniz doğal maskeleri ve yöntemleri yazdık.

Zamanla cilt değişime uğrayarak elastikiyetini kaybeder. Yaşın ilerlemesiyle kolajen üretimi azaldığından cilt sarkmaya ve kırışmaya başlıyor. Bu durumu önlemenin yolu sadece güzellik merkezlerindeki müdahalelerle sağlanmıyor. Evinizde bulunan malzemelerle  bütçenizi sarsmadan  bakım yaparak sağlayabilirsiniz .Cilt sarkması ve kırışması için cilde iyi gelen bitkiler ve bitkisel cilt maskesi tariflerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Kolajen eksikliği belirtileri nelerdir nedir nasıl giderilir neler yapılabilir ?

Sevgili hanımlar. Kolajen, sizlerin vücutlarınızdaki elastikiyeti sağlayan şeydir. Dolayısı ile yaşla ve aşağıda yazdığımız eksikliklerden dolayı zaman içinde bu özelliğiniz gidebilir. Bunun İçin bir doktora gitmeden, kendi yaşıtlarınız ile ciltlerinizin aynı görünüp görünmediğini kontrol edebilirsiniz. Sizlere yazacağımız yöntemler ile kolajen eksikliği tedavisi mümkündür. Yanak sarkmazı boyun sarkması ve tüm sarkmalarda bu yöntemler etkilidir.

Cilt rengini açmak için öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın

Cildin yaşlanmadan da elastikiyetini kaybettiren bazı durumlar vardır. Güneş ışınlarına maruz kalmak, sigara içmek, az su içmek yaşın ilerlemesiyle kolajen üretiminin azalması, alkol kullanımı,düzensiz beslenme ve uykusuzluk. Zamanla cildin kuruyup sarkmasına kırışmasına neden olur.

Belirgin bir hal almaya başlayan bu durumla mücadele etmek için bazı önlemler almazsanız süreç normalden de hızlı ilerler. Ancak  bakım kürleri, doğru beslenme ve güneşten korunarak biz bu süreyi uzatabiliriz.Y ani, cildimizin yaşlanmasını geciktirebiliriz.. Düzenli olarak yüz jimnastiği yapmak cilt sarkması sorununu kontrol etmek ve geciktirmek açısından faydalıdır. Bunların etkisini azaltmak ve cildin eski elastikiyetini kazanması için uygulayabileceğiniz maske tariflerini sözü fazla uzatmadan sizlerle paylaşıyorum.

Ebru Şallı'nın Cildi Sıkılaştıran Maskesi Hazırlanışı

  • * 1 adet yumurta akı,
  • * 1 yemek kaşığı süzme bal.

Bu malzemeleri cam bir kasede karıştırıp yüz ve boyun bölgenize uygulayarak 10 dakika bekletin daha sonra ılık suyla yüzünüzü durulayın. Haftada bir defa uygulanması tavsiye edilir.

Nane maskesi: Her evin baharatlığında  kuru nane vardır .Kuru nanenin cilde faydalarını  sıralayalım ;Cildi çok kuvvetlendirir. 1 bardak kaynar suya 1 çorba kaşığı kuru nane konur. 15 dakika süzülür. Akşam temiz yüze bolca sürülür. Kendi halinde kurumaya bırakılır. Sarkma başlamadan kullanmakta fayda vardır. Sarkmayı önler. Ayrıca, mevcut durumu tedavi edici özelliği de vardır.

Kahverengi cilt lekeler için önerilerimizi yazdık

Haberi Okumak için Tıklayın

Süt küpleri İle Cilt Sarkmalarından Kurtul İşte Tarif:

  • Buzdolabındaki buz kalıbını sütle doldurun
  • Bir buz kalıbı yeterli olacaktır.
  • Tam yağlı süt kullanın.
  • Donduktan sonra bu buzları sarkan yerde gezdirin.
  • 1 hafta devam edin.

Sütün cilde faydasını bilmeyen yoktur. Bebek gibi bir cilde sahip olmak istiyorsanız bu tarifimizi mutlaka uygulayın. 500 gr. sütü buz kabında dondurun. Her gün bir kapsülü yüzünüzde dolaştırın. Bu cildi toparlar.

Evet gördüğünüz gibi evde bulunan malzemelerle cilt kusurlarının tedavisini  yapmak mümkün.Doğru uygulanan cilt bakım uygulamaları parlak sağlıklı ve sorunsuz bir cilde kavuşmanızı sağlar. Başka bir güzellik önerili konumuzda görüşmek üzere.